Centrum voor dans - coaching - massage

Privacy verklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan wordt je enkele keren per jaar op de hoogte gehouden van de activiteiten van In-movarte. Jouw gegevens (naam en emailadres) worden uitsluitend gebruikt om je deze informatie te verschaffen en worden nooit doorgegeven aan derden. Uitschrijven is altijd mogelijk via de link 'uitschrijven'.

Mijn website is gebouwd met joomla en dit platform hanteert de regels van de Europese wetgeving. Op mijn website verzamel ik geen gegevens van jou via cookies. Ik maak dus ook geen gebruik van een cookieverklaring.

 

 

Afdrukken E-mail

Gastactiviteiten

  •  Dans je vrijmet Hadewijch Verhenne

elke derde zaterdag van de maand

vrije bijdrage

info en inschrijvingen:  www.facebook.com/groups/1220363348000882/ 

 

  •  Sjamanistische Soundhealing met Reiki en Spirit van Hert: met Maarten Vandamme en Hedwig Cammaert
Makkelijk ontstressen zonder technieken te moeten leren?
Wil je eens werkelijk tot een diepe ontspanning komen?
Heb je even ruimte nodig om dichter bij jezelf te komen?
Zoek je een efficiënte en toch betaalbare manier om emotionele pijn te helen en je spirituele ontwikkeling te stimuleren?
Heb je bovendien wel eens zin om je te laten verwennen in een bad van hemelse en aardse klanken en vibraties?
 
Comfortabel liggend op een matje word je begeleid naar een reis in de droomtijd, je innerlijke werelden. Je wordt omhuld door liederen van de ziel en klanken van oerinstrumenten rond en soms op je lichaam: trom, ratel, stem, klankschalen, gong, rainstick, fluiten, didgeridoo, sansula, shruti box,…. 
De energieën en de trillingen van klanken en reiki werken in op je energielichaam. Zo kan je heel diep ontspannen, blokkades komen los en je komt in een meer harmonieuze resonantie, dichter bij je Kern. Een sjamanistische soundhealing met reiki is een echte verwenning, een geschenk aan jezelf.
 
Meer info over soundhealing: www.vanzelfnatuurlijk.be
 
Begeleiding: Maarten Van Damme, Hedwig Cammaert en An Van Huyck.
 
Wanneer: vrijdag 3/5, 20u-22u
 
Deelnameprijs: 30 euro
 
Meebrengen: makkelijke kledij aandoen, verder is alles voorzien.
 
 
  • Familie & systeemopstellingen 4 juni 2019 – 19 u tot 22 u: met Jan Philipsen

Opstellingen geven ons de gelegenheid om te kijken naar datgene wat ons blokkeert, dat wat ons het moeilijk maakt. We krijgen een heldere kijk op de zaken, dikwijls zaken die in ons verleden plaatsvonden of zelfs in vorige generaties maar waarvan wij vandaag nog steeds de gevolgen dragen.

Opstellingen brengen dingen in beweging

Zit je met een vraag die je bezighoudt, aarzel niet en schrijf je in voor 26 mei ! Je bent dan welkom op 4 juni!

Wens je kennis te maken, ben je gewoon benieuwd of ken je opstellingen en wil je het werk ondersteunen, graag ook een seintje voor 26 mei en welkom op 4 juni!

Info: bel of mail: Jan Philipsen – 0488 06 62 76 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datum: 4 juni 2019 – 19 u tot 22 u

Plaats: 't chaletje

Deelname in de kosten: representanten: 15 €, vraagstellers: 30 €

 

  • Maak kennis met Emotioneel Lichaamswerk®!: met Ilse Van De Putte

Body en mind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, daar bestaat (gelukkig) steeds minder discussie over. Ons brein geeft betekenis aan wat ons lichaam voelt. Vaak zijn mensen echter afgesneden van wat ze voelen. Het voelt als gespeeld, gemaskeerd, niet écht, geblokkeerd, … Of een bepaald gevoel kan zo overheersend zijn, dat er geen plaats meer is voor iets anders. Of er zit ruis op de betekenis.

Om lichaam en geest goed te laten “samenwerken” is er evenwicht nodig tussen spanning en ontspanning, lading en ontlading, actie en rust. Emotioneel lichaamswerk® combineert beweging, ademwerk, (stem)expressie en aanraking als ingangspoort om dit (vaak verstoorde) evenwicht te herstellen.

Het is een ervaringsgerichte methode die het lichaam als uitgangspunt neemt om je in je emotionele, fysieke, mentale en spirituele ontwikkeling te ondersteunen en/of om een dieperliggende problematiek te helpen verwerken.

Ervaringsgericht betekent dat je het gaat ervaren om zo te ontdekken wat het jou kan geven.

In deze kennismakingsworkshop wisselen actieve en rustige oefeningen elkaar af. Soms doe je de oefeningen op jezelf, soms per twee of per drie. Er is ook voldoende ruimte voor vragen en reflectie. De workshop wordt begeleid door ervaren trainers binnen een duidelijk kader van veiligheid en respect.

Meer voeling met mijn lichaam is als thuiskomen in het bewustzijn van de volwassene om weer vrij te kunnen genieten van mijn lichaam en mijn natuurlijke levensstroom ten volle te ervaren (Ilse).

 

We nodigen je dan ook graag uit om met emotioneel lichaamswerk® te komen kennis maken op: 

Wanneer: Zaterdag 8 juni 2019 van 13u tot 17u

Waar: 't Chaletje van Inmovarte

Kostprijs: 40 euro 

Info en inschrijvingen: www.sentire.be

Meer informatie over het Netwerk Emotioneel Lichaamswerk en emotioneel lichaamswerk vind je op www.emotioneellichaamswerk.be

Bij voldoende interesse is er een vervolgworkshop op vrijdag 14 juni en vrijdag 21 juni, telkens van 20u tot 22.30u., 25 euro per keer

 

  •  Tantrareeks met Lenaleen en Staf:  volzet

 Data: 25/5- 22/9-23/11/2019- 23/2- 26/4/2020

 

  • Tantraproefavond met Rising heart

 Datum: 16/9

Info: https://risingheart.be/

 

 

 

 

 

 
 

 

Afdrukken E-mail

Op zoek naar een mooie ruimte?

                                                                              

De chalet bestaat uit een sfeervolle open ruimte van 72 m2 met een houten vloer en dakgebinte. Hij is uitermate geschikt voor het geven van cursussen en opleidingen, vergaderingen, voordrachten, teambuildingsdagen,...

Gelegen in een rustig straatje in een landelijke omgeving met het bos dichtbij maakt het mogelijk de activiteit te combineren met een mooie wandeling. In de tuin of op het terras kan bij mooi weer buiten gezeten worden.

 Voorzieningen:

-Muziekinstallatie met kabelaansluiting voor mp3 en pc

-Tafels en stoelen voor 20 personen (op aanvraag kunnen er meer voorzien worden)

-Kussens en dekentjes

-Mogelijkheid voor het maken van thee en koffie

-Waterkoker aanwezig

-Tassen en glazen aanwezig

-Gezellige houtkachel

-Parking voor een 10 tal auto's. In nabijgelegen straatjes is er voldoende mogelijkheid tot parkeren

-Bushalte, verbinding Leuven -Aarschot (310) op 5 min. loopafstand

Adres:

Kerselarenweg 15

3220 Holsbeek 

Graag meer info? Klik hier om ons te contacteren.

Afdrukken E-mail

Wie ben ik?

'Dansen geeft mij de mogelijkheid mijzelf uit te drukken, mijn lichaam te voelen, mijn speelsheid en sensualiteit te beleven, mij één te voelen en het contact via aanraking en communicatie met anderen te delen'

Ik ben Frederike Verhorst, moeder van een dochter en een zoon. Mijn zoon is geadopteerd en komt uit de Filipijnen. Door het moederschap werd ik enorm geboeid door mijn opgroeiende kinderen en heb ik vele lessen geleerd in het contact met hen. Met mijn ex-partner leef ik in een 'living apart together' systeem waardoor we op een soepele manier onze verantwoordelijkheid voor de kinderen kunnen opnemen. 

Vele jaren heb ik als kinesitherapeute gewerkt en ondanks dat ik veel terugkreeg van mijn patiënten voelde ik dat dit niet echt mijn weg was...

Dansen ontdekte ik op de dansvloer als puber. Het was een uitlaatklep, het gaf mij een gevoel van vrijheid ,van ruimte innemen en genieten van mijn lichaam te bewegen op het ritme van de muziek. Pas later na mijn studies zou dans mijn levensweg bepalen. Het begon met cursussen en opleidingen dansexpressie gevolgd door jarenlange trainingen in Hedendaagse dans. Hierin bewoog ik in mijn uitdaging, steeds zocht ik datgene op waarin ik verder wilde groeien. Vele jaren heb ik mij technisch geschoold, niet zonder frustraties. Het heeft me veel geleerd over lichaamsbewustwording en vorm, maar ook over mezelf. Met de ontdekking van de alternatieve dansvormen kwam ik weer terug in contact met datgene waar mijn hart echt voor klopte: de improvisatie en het innerlijk beleven van de dans. Ik kwam weer terug van waar ik begon, maar wel met een rugzak van vele ervaringen.

Het verlangen begon te groeien om mensen te ondersteunen in hun groeiproces, een danstherapie - danscoach en massageopleiding heeft mij hierop een antwoord kunnen geven.   

Met dans, coaching en massage wil ik mensen helpen de verbinding met hunzelf en de ander te herstellen en te verdiepen. Vanuit een veilige setting, een niet oordelende aanwezigheid zodat ieder in alle openheid op zijn ritme kan groeien, wil ik mensen inspireren naar meer bewustzijn, communicatie, genieten, expressie en creativiteit.

Opleidingen- cursussen-workshops

-Bachelor in de Kinesitherapie

-Psychomotorische Therapie bij kinderen

-3-jarige opleiding spierkettingen bij het Institut des Chaînes musculaires et des techniques G.D.S 

-2 jarige opleiding Dansexpressie: De Kolk Leuven

-2 jarige dansopleiding in de Labantechniek  (Rob Stuyff),

-25 jaar Hedendaagse dans bij Marie-Anne Schotte

-Cursussen Contactimprovisatie, 5-ritmes, Authentic Movement

-Cursussen Eutonie, Alexandermethode, Body-mind-centering, Awareness through the body

-Creatieve Interactie: Educatieve Academie in Antwerpen

-1 -jarige opleiding Dans en bewegingstherapie bij Balans te Gent; Pat Van Lantschoot

-2-jarige opleiding Danscoach in Utrecht bij Jaap Van Manen en Caroline Renette

-Opleiding helend Ayurvedisch masseur: Yoga & Ayurvedic Health, Internationale school voor Ayurveda in Gent : nog steeds bezig

-Contact dance meets massage, bij de Akademie voor massage en beweging in Amsterdam, Tom Goldhand

-Tantraworkshops

-Jarenlange yoga ervaring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afdrukken E-mail

inschrijven nieuwsbrief